Onderzoeksrapporten
Zoeken in de index
Jaarlijks stelt Rijkswaterstaat samen met ProRail verkeers- en vervoerprognoses op, op basis van de meest recente beleidsuitgangspunten en planinformatie voor de toekomst. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van toekomstbeelden voor economie en demografie van het CPB en PBL (de WLO-scenario’s Laag en Hoog). De prognoses, opgesteld met de modellen LMS (Landelijk Model Systeem) en NRM (Nederlands Regionaal Model), geven een beeld van de mobiliteitsontwikkelingen op de lange termijn, waaronder de ontwikkelingen in het OV-gebruik en de drukte op de weg, en dienen als basis voor mobiliteitsbeleid.
Binnen het programma Schoon en Emissieloos Bouwen (SEB) werken verschillende partijen, waaronder Rijkswaterstaat en ProRail, samen om mobiele werktuigen en bouwlogistiek zo snel mogelijk te verduurzamen. Dit is van belang om de nationale klimaatdoelstellingen te halen en draagt bij aan het verminderen van de stikstofproblematiek.
Het onderzoek vergelijkt de kostenposten voor het gebruik van batterij-elektrische werktuigen en -voertuigen ten opzichte van dieselwerk- en voertuigen en geeft aan hoe groot deze meerkosten zijn (als percentage) ten opzichte van de totale directe projectkosten.
Rijkswaterstaat Zee en Delta (RWS ZD) en het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) willen onderzoeken wat de potentiële waarde is van de Zuidwestelijke Delta qua habitat en trekroutes in nationaal en internationaal verband (niet alleen regionaal en lokaal).
De rapportage 'Biotamonitoring Rijkswateren' bestaat uit twee delen. Voorliggend deel I 'Toetsing en trends' beschrijft de meetresultaten tot en met het monitoringsjaar 2021.
De tunnelwetgeving, de Warvw schrijft voor dat iedere tunnelbeheerder een onafhankelijke functionaris moet aanstellen die toezicht houdt op de naleving van het wettelijk kader en de binnen RWS afgeleide regelgeving zoals de Landelijke Tunnelstandaard.
De basis voor de taken van de veiligheidsbeambte is vastgelegd in de Wet aanvullende regels veiligheid wegtunnels (Warvw)
Om het, door de zandhonger veroorzaakte, verlies aan foerageergebied voor steltlopers in de Oosterschelde te compenseren is er in het najaar van 2019 een suppletie uitgevoerd op de Roggenplaat
Het doel van dit onderzoek is het in beeld brengen van huidige beschikbare gegevens van vrijkomende materialen bij GWW-projecten van Rijkswaterstaat in databronnen van ketenpartners. Hiernaast is het doel om een plan van aanpak op te stellen waarmee met gebruikmaking van deze bronnen een eerste meting uitgevoerd kan worden waarmee de monitoring op de doelen van RWS kan beginnen.
Deze studie is uitgevoerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek in de context van de Europese Kaderrichtlijn Mariene Strategie, die een sociale en economische analyse van het gebruik van het mariene milieu vereist. In deze studie wordt een economische beschrijving gegeven van activiteiten gerelateerd aan het Nederlands Continentaal Plat voor de jaren 2015, 2017, 2019 en 2021. Dit rapport vormt een update van eerdere versies van het rapport.
In dit rapport worden de baggergegevens van de Waddenzee en de Eems-Dollard uiteengezet voor het jaar 2022. Voor de Waddenzee blijven de baggervolumes grotendeels onder de vergunningsvrije voet. Bij de Eems-Dollard ligt dat anders. Daar is een overschrijding van eerder afgesproken volumes. Exacte aantallen worden uiteengezet in dit rapport, dat Rijkswaterstaat samen met andere organisaties heeft opgesteld. Met Quickscan.
Beschrijft de aanpak en resultaten van een project waarin ‘vuist regels’ voor kosten van activiteiten op de Noordzee zijn afgeleid
- vorige pagina
- 1
- ...
- 56
- ...
- 6518
- volgende pagina
Direct naar
Zoeken op PUC-nummer
Veel van deze rapporten zijn gemigreerd vanuit het PUC-platform.
Deze rapporten zijn nu terug te vinden door te zoeken op het PUC-nummer in de link.
Bijvoorbeeld: als een link eindigt op PUC_726371_31/1/, dan is dit rapport te vinden door te zoeken op: PUC_726371_31