Onderzoeksrapporten
Zoeken in de index
De “Monitoring van de Waterstaatkundige Toestand des Lands” (MWTL) is een landelijk meetnet dat sinds 1992 structureel gegevens verzamelt over zowel de ecologische als chemische waterkwaliteit van de rijkswateren.
Het doel van deze verkennende studie is om inzicht te geven in kansrijke combinaties van maatregelen die knelpunten van verdroging opheffen of verminderen, verdere natuurbehoud-en ontwikkeling mogelijk maken en die in lijn zijn met de gewenste morfologische richting.
Onderzoek naar de mogelijke varianten en functies van energieopslagsystemen in tunnels.
Binnen het programma BOI (beoordeling en ontwerpinstrumentarium) is een nieuw instrumentarium ontwikkeld voor zandige waterkeringen voor de Nederlandse kust, op basis van het proces-gebaseerde, numerieke model XBeach. Dit model kan worden gebruikt om de veiligheidsbeoordeling van de daarvoor geschikte delen van de zandige kust van Nederland mee uit te voeren. Het ‘Plan van Aanpak Vernieuwd Instrumentarium Zandige Keringen’ (Deltares en Arcadis, 2019) beschrijft de inmiddels afgeronde ontwikkeling van dit nieuwe instrumentarium. Rijkswaterstaat WVL heeft, in opdracht van DGWB, STOWA en de kust- en duinwaterkeringsbeheerders, de taak gekregen om de eerste fase (Ambitieniveau 1) van dit ontwikkelingsproject te leiden. Ambitieniveau 1 van Zandige Waterkeringen liep van 2020 tot 2022.
De rapportage die hier te vinden is, is een onderdeel van de rapportages als oplevering gedurende ambitieniveau 1 van BOI - Zandige Waterkeringen.
Het doel van de studie is het beoordelen van het huidig functioneren van de kribben ten aanzien van de hoofdfuncties van de kribben en vervolgens het ontwikkelen, testen en adviseren van een klasseindeling, waarmee op basis van geschatte effectiviteit een praktische onderhoudsstrategie kan worden geformuleerd. Deze klasse-indeling is vervolgens toegepast op het IJsseltraject rkm 934-970 nabij Welsum op basis waarvan er aanbevelingen zijn gedaan voor een aangepaste onderhoudsstrategie op onderhavig traject.
De zeven stuwen in de Maas zijn bijna 100 jaar oud en gaan grootschalig vervangen of gerenoveerd worden. De start van het project VenR Stuwen Maas vormt de aanleiding voor het opstellen van deze systeembeschouwing.
Om te meten hoe schoon Nederland is voert Rijkswaterstaat sinds 2008 in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de landelijke monitor zwerfafval uit.
In dit onderzoek zijn stroomafwaarts van een stuw 38 monsters genomen van meso- en macroplastic met behulp van een schip met kor netten.
Bureau Berenschot heeft voor de afdeling Corporate Communicatie van Rijkswaterstaat in kaart gebracht hoe verschillende Rijkswaterstaat-onderdelen omgaan met het managen van issues.
Bemonstering en analyse van macrozoöbenthos met behulp van de bodemschaaf, zodat kwantitatief de grotere benthossoorten (epifauna en grotere infauna) worden bemonsterd.
- vorige pagina
- 1
- ...
- 64
- ...
- 6518
- volgende pagina
Direct naar
Zoeken op PUC-nummer
Veel van deze rapporten zijn gemigreerd vanuit het PUC-platform.
Deze rapporten zijn nu terug te vinden door te zoeken op het PUC-nummer in de link.
Bijvoorbeeld: als een link eindigt op PUC_726371_31/1/, dan is dit rapport te vinden door te zoeken op: PUC_726371_31