Onderzoeksrapporten
Zoeken in de index
In dit onderzoek zijn stroomafwaarts van een stuw 38 monsters genomen van meso- en macroplastic met behulp van een schip met kor netten.
Bureau Berenschot heeft voor de afdeling Corporate Communicatie van Rijkswaterstaat in kaart gebracht hoe verschillende Rijkswaterstaat-onderdelen omgaan met het managen van issues.
Bemonstering en analyse van macrozoöbenthos met behulp van de bodemschaaf, zodat kwantitatief de grotere benthossoorten (epifauna en grotere infauna) worden bemonsterd.
In 2022 heeft Rijkswaterstaat voor de 3e keer onderzoek laten uitvoeren naar de hoeveelheid zwerfafval langs snelwegen. Op 30 verzorgingsplaatsen, langs 55 afslagen en langs 25 verbindingswegen van knooppunten zijn metingen uitgevoerd. Uit het rapport blijkt dat deze onderdelen van het areaal overwegend als “vuil” zijn te betitelen (= beeldkwaliteit C van de CROW systematiek).
Uit gepresenteerde modelberekeningen in dit rapport blijkt de aanwezigheid van bromide in drinkwater de belangrijkste bron van bromide in RWZI afvalwater te zijn.
FEM berekeningen van de belasting van een Groot Rijnschip indien afgemeerd met een vacuüm afmeerunit
Kroes Marine Projects (KMP) is benaderd door Rijkswaterstaat (RWS) voor het berekenen van de belasting, die uitgeoefend wordt op de scheepshuid van een klasse Va binnenvaartschip door een mooring afmeersysteem. Voordat er een pilot uitgevoerd gaat worden naar de bruikbaarheid van dit systeem voor binnenvaartschepen, wil RWS het risico op schade aan het schip berekend zien.
Welke factoren hebben invloed op de verspreiding van sanitaire doekjes door de Waal
Dit rapport betreft een verkenning van de technische mogelijkheden voor het samenstellen en beschikbaar maken van internationaal gestandaardiseerde berichten voor waarschuwingen in de auto (“in-car”), gericht op het beveiligen van wegwerkzaamheden en de inzet van weginspecteurs.
Rijkswaterstaat brengt, met een verankering, dode bomen aan in onze rivieren. Met dit ‘rivierhout’ verbeteren we de biologische waterkwaliteit. In deze publicatie wordt het proces van de realisatie, de aanleg en het beheer & onderhoud van rivierhout beschreven.
Binnen het programma BOI (beoordeling en ontwerpinstrumentarium) is een nieuw instrumentarium ontwikkeld voor zandige waterkeringen voor de Nederlandse kust, op basis van het proces-gebaseerde, numerieke model XBeach. Dit model kan worden gebruikt om de veiligheidsbeoordeling van de daarvoor geschikte delen van de zandige kust van Nederland mee uit te voeren. Het ‘Plan van Aanpak Vernieuwd Instrumentarium Zandige Keringen’ (Deltares en Arcadis, 2019) beschrijft de inmiddels afgeronde ontwikkeling van dit nieuwe instrumentarium. Rijkswaterstaat WVL heeft, in opdracht van DGWB, STOWA en de kust- en duinwaterkeringsbeheerders, de taak gekregen om de eerste fase (Ambitieniveau 1) van dit ontwikkelingsproject te leiden. Ambitieniveau 1 van Zandige Waterkeringen liep van 2020 tot 2022.
De rapportage die hier te vinden is, is een onderdeel van de rapportages als oplevering gedurende ambitieniveau 1 van BOI - Zandige Waterkeringen.
- vorige pagina
- 1
- ...
- 65
- ...
- 6519
- volgende pagina
Direct naar
Zoeken op PUC-nummer
Veel van deze rapporten zijn gemigreerd vanuit het PUC-platform.
Deze rapporten zijn nu terug te vinden door te zoeken op het PUC-nummer in de link.
Bijvoorbeeld: als een link eindigt op PUC_726371_31/1/, dan is dit rapport te vinden door te zoeken op: PUC_726371_31