Onderzoeksrapporten
Zoeken in de index
Om inzicht te krijgen in de toestand van de Rijkswateren worden diverse vismonitoringsprogramma's uitgevoerd.
Rijkswaterstaat (RWS) wil in 2030 circulair werken. Deze doelstelling moet onder meer behaald worden door de implementatie van de maatregelen die zijn opgenomen in de roadmap van het transitiepad wegverharding
Rijkswaterstaat Oost-Nederland is gevraagd te komen tot een projectvoorstel, waarin uitgewerkt is welke maatregelen op de N36 en N50-KR uitvoerbaar zijn en bijdragen aan een verbetering van de verkeersveiligheid.
This document describes the technical design of Hydra-Ring by means of visualisation of algorithms in diagrams, program structure diagrams and UML-diagrams (Unified Modelling Language)
Dit document gaat over het monitoren van een living lab heavy duty laadplein. Met Engelstalige versie: 'Living Lab Heavy Duty Charging Hubs Monitoring Plan'
Project Drijvende zonneparken op rijksgrond.
In dit rapport wordt een meetplan beschreven om op een bepaalde locatie (‘in situ’) te beoordelen wat het verschil is tussen de emissie van een zonnepark en het te ontvangen signaal van een communicatiesysteem, meer specifiek de systemen voor marifonie, AIS en C2000. Bij zo’n meting kan worden ingeschat of er voldoende linkbudget over is voor een goede (storingsvrije) communicatie. Aan de hand van een dergelijke meting kan worden vastgesteld of het nodig is aanvullende eisen te stellen aan de reeds geïnstalleerde zonnepaneelinstallaties. Hierbij kan ook worden gecontroleerd of de installatie is geïnstalleerd volgens de voorschriften.
Project Drijvende zonneparken op rijksgrond.
In dit document staan specifieke eisen vermeld die betrekking hebben op de (elektrische) zwemwaterveiligheid en op elektromagnetische compatibiliteit (EMC), in eerste instantie nabij sluizencomplexen Krammer en Kreekrak en op baggerdepot de Slufter. Deze eisen zijn onderdeel van het brede pakket van eisen dat Rijkswaterstaat heeft opgesteld.
Dit document bevat de ‘kaders en richtlijnen’, die Rijkswaterstaat zal gebruiken bij het toetsen van initiatieven van marktpartijen voor drijvende zonneparken; de eerste locaties betreffen de bekkens van de sluizencomplexen Krammer en Kreekrak en het baggerdepot de Slufter, die pilots zijn binnen het programma 'Hernieuwbare energie op rijksgrond’.
Project Drijvende zonneparken op rijksgrond.
Nabij de sluizencomplexen Krammer en Kreekrak (beide in Zeeland) en op baggerdepot de Slufter (op de Maasvlakte) worden in de nabije toekomst drijvende zonneparken aangelegd. Rijkswaterstaat werkt aan het opstellen van een breed pakket van eisen waaraan deze en mogelijk toekomstige zonneparken op door Rijkswaterstaat beheerde wateren moeten voldoen.
Rijkswaterstaat heeft DNV gevraagd om ten behoeve van deze ontwikkeling specifieke eisen op te stellen die betrekking hebben op elektromagnetische compatibiliteit (EMC).
Dit rapport geeft een overzicht van het verloop van de soortensamenstelling en dichtheid van het fytoplankton op de meetpunten KIER1 t/m 5 in het meetjaar 2022. De gegevens van de locatie HARVSS zijn hieraan toegevoegd.
In de periode 2019 - 2022 is met vrijwilligers gezocht naar aangespoelde vis, waaronder aal, op vastgestelde trajecten op de oevers van de Waal en de Boven-Merwede . In het voorjaar van 2022 is deze monitoring langs de Waal voortgezet, waarbij RAVON samen met vrijwilligers een grote inspanning heeft geleverd met gecoördineerde trajectbezoeken, waarvan de resultaten in deze rapportage worden beschreven.
- vorige pagina
- 1
- ...
- 50
- ...
- 6518
- volgende pagina
Direct naar
Zoeken op PUC-nummer
Veel van deze rapporten zijn gemigreerd vanuit het PUC-platform.
Deze rapporten zijn nu terug te vinden door te zoeken op het PUC-nummer in de link.
Bijvoorbeeld: als een link eindigt op PUC_726371_31/1/, dan is dit rapport te vinden door te zoeken op: PUC_726371_31