Onderzoeksrapporten
Zoeken in de index
Dit rapport beschrijft de werkwijze om te komen tot nieuwe en geactualiseerde morfologische kentallen. Ook is beschreven welke keuzes zijn gemaakt om te komen tot een bepaalde werkwijze en de eindproducten. Aan dit rapport zijn handleidingen toegevoegd waarin de handelingen om te komen tot nieuwe resultaten worden uitgelegd.
De Monitor Rijtaakautomatisering (2022) is de cijfermatige uitwerking, als trend analyse, van het onderzoeksrapport "Onderzoek rijtaakondersteunende systemen (ADAS) 2022; bezit, gebruik, waardering en kennisniveau", en eerdere ADAS onderzoeken.
Rijtaakondersteunende systemen oftewel ADAS worden steeds meer toegepast in een steeds breder deel van de personenauto modellenlijn. Een aantal ADAS is sinds 2022 verplicht in nieuw type-goedgekeurde voertuigen.
Dit rapport gaat in op het belang van Global Navigation Satellite System (GNSS) stations voor het vaststellen van geologische bodemdaling. In dit onderzoek is er alleen gekeken naar de stations die deel uitmaken van het Actief GNSS-Referentie-Systeem (AGRS) of het Netherlands Positioning Service (NETPOS) netwerk.
Rijkswaterstaat is in 2015 gestart met een nulmeting t.b.v. de bepaling van de toestand van de bodem. Deze is uitgevoerd door Eurofins AquaSense. Met behulp van een Remotely Operated Vehicle (ROV) zijn videobeelden gemaakt van de epifauna op de bodem, de infauna is bemonsterd met een Hamon happer. Na de uitvoering in 2015 is door Rijkswaterstaat besloten om dit onderzoek in een driejaarlijkse cyclus voort te zetten.
De monitoring op de Klaverbank in 2021 maakt vooralsnog deel uit van de nulmeting, daar de Klaverbank op dit moment enkel nog aangewezen N2000 gebied betreft. Voorliggend rapport behandelt de opzet, methode en resultaten van de bemonstering en -analyse van de bodemmonsters die in het voorjaar van 2021 met de Hamon happer zijn genomen. Waar mogelijk worden de resultaten van de voorgaande meetjaren (2015 en 2019) ook vergeleken met de data van 2021. De resultaten van de videomonitoring in 2019 zijn reeds gerapporteerd in Schellekens (2022).
In het beheergebied van Rijkswaterstaat (RWS) liggen diverse zwemlocaties. De kwaliteit van deze locaties valt niet altijd in de categorie uitstekend of goed door microbiële verontreinigingen. Dit rapport beschrijft de bron van deze verontreinigingen op zwemlocaties.
Deze rapportage bevat de resultaten van de macrozoöbenthos bemonstering van het voorjaar 2021
Dit rapport kan worden gelezen als een aanvulling op het kalibratie en validatierapport dat eerder in 2022 is gepubliceerd (Veenstra, Van der Kaaij, et al. 2022)
In dit rapport heeft Arcadis bedrijfsmatige lozingen van tien stoffen in het Nederlands deel van het Rijnstroomgebied op basis van bestaande informatie zo goed mogelijk gelokaliseerd. Deze informatie kan worden gebruikt bij het bezien van de lozingsvergunningen.
De betrouwbaarheidsanalyse van een waterkering, waarin rekening wordt gehouden met tijdsafhankelijke belastingen (en sterkte), wordt vaak met de rekentechniek Crude Monte Carlo benaderd. De methode is zeer intuïtief en levert goede resultaten op (mits voldoende aantal trekkingen), maar leidt tot aanzienlijke rekentijden. De vraag is of andere rekentechnieken (of een andere aanpak) de methode kunnen vervangen?
- vorige pagina
- 1
- ...
- 69
- ...
- 6519
- volgende pagina
Direct naar
Zoeken op PUC-nummer
Veel van deze rapporten zijn gemigreerd vanuit het PUC-platform.
Deze rapporten zijn nu terug te vinden door te zoeken op het PUC-nummer in de link.
Bijvoorbeeld: als een link eindigt op PUC_726371_31/1/, dan is dit rapport te vinden door te zoeken op: PUC_726371_31