Onderzoeksrapporten
Hier vindt u een overzicht van onderzoeksrapporten van Rijkswaterstaat, conform Woo artikel 3.3 lid 2 letter j.
Op deze plek publiceert Rijkswaterstaat de eigen openbare rapporten uit de periode 1822 tot heden en de openbare rapporten die in opdracht van Rijkswaterstaat opgesteld zijn. De databank omvat circa 64.000 rapporten in pdf-formaat.
Zoeken in de index
De doelstelling van het onderdeel Diepe Vooroever van project Zandige Kust is (i) inzicht verwerven in de opbouw en morfologische ontwikkeling van de diepe vooroever, (ii) het nader onderzoeken van de verdieping van de diepe vooroever en de onderliggende oorzaken, en (iii) het toetsen van de centrale hypothese die stelt dat er als gevolg van de sterke piek- en residuele stromingen langs het westelijk deel van de Waddenkust, in combinatie met de verandering in oriëntatie van de kust, tussen Callantsoog en het Zeegat van het Vlie zand uit de kustzone afgevoerd wordt.
Dit rapport is opgesteld in het kader van het RWS-onderzoeksprogramma “Zandige Kust”. Het presenteert kennis voor de uitwerking van de huidige strategie van het handhaven van de kustlijn voor de komende 15 jaar. Dit rapport richt zich in het bijzonder op het bepalen van de gemiddelde jaarlijkse hoeveelheid te suppleren zand, voor de Nederlandse kust als geheel en voor te onderscheiden delen ervan (Deltakust, Hollandse Kust en Waddenkust).
In dit rapport wordt het effect bestudeerd van versnelde zeespiegelstijging op de buitendeltas, geulen en intergetijdegebieden in de Waddenzee. De analyse wordt gedaan aan de hand van de resultaten van een ASMITA model.
Dit rapport (Engels, met een Nederlandse samenvatting) vat het huidige begrip samen van de rol van de buitendelta van het Amelander Zeegat in het kustsysteem en de processen die ten grondslag liggen aan de meso-schaal buitendeltadynamiek.
Deze atlas geeft een samenvatting en synthese van de actuele kennis van de Nederlandse diepe vooroever. De focus ligt op de Kustgenese 2.0 data en kennis, maar ook relevante eerder opgedane kennis is bijgevoegd. Naast kaarten worden er ook andere typen visualisatie gebruikt, zoals grafieken en ...
Dit rapport (Engelse literatuurstudie met Nederlandse samenvatting) beschrijft de huidige kennis over slibimport, -concentraties en -depositie in de Nederlandse Waddenzee. Ook wordt er een methode besproken om slib gewichtspercentages om te zetten in slib volumepercentages.
Beschrijft de vervaardiging van modelbodems voor het project Toekomstige Suppletievolumes. De bodems zijn gebaseerd op een extrapolatie van de morfologische ontwikkeling van de Nederlandse kust sinds 1990 zoals beschreven in het rapport over Fase 1 van dit project.
Direct naar
Zoeken op PUC-nummer
Veel van deze rapporten zijn gemigreerd vanuit het PUC-platform.
Deze rapporten zijn nu terug te vinden door te zoeken op het PUC-nummer in de link.
Bijvoorbeeld: als een link eindigt op PUC_726371_31/1/, dan is dit rapport te vinden door te zoeken op: PUC_726371_31