Onderzoeksrapporten
Hier vindt u een overzicht van onderzoeksrapporten van Rijkswaterstaat, conform Woo artikel 3.3 lid 2 letter j.
Op deze plek publiceert Rijkswaterstaat de eigen openbare rapporten uit de periode 1822 tot heden en de openbare rapporten die in opdracht van Rijkswaterstaat opgesteld zijn. De databank omvat circa 64.000 rapporten in pdf-formaat.
Zoeken in de index
Deze jaarrapportage bevat de monstername- en analyseresultaten van NOK 5 (Zoete Delta). In 2024 zijn ten behoeve van NOK 5 de volgende vijf waterlichamen bemonsterd: Beneden Maas, Boven en Beneden Merwede, Hollandsche IJssel, Oude Maas en Haringvliet Oost (59 monsters).
In opdracht van Rijkswaterstaat CIV heeft Waardenburg Ecology in 2023 de Macrozoöbenthosbemonstering Marien uitgevoerd van de Westerschelde en Oosterschelde. Deze rapportage beschrijft de resultaten.
Het voor u liggende rapport geeft een overzicht van het verloop van de soortensamenstelling en dichtheid van het fytoplankton in de kustwateren in het Nederlandse deel van de Noordzee in 2023.
Voorliggende jaarrapportage bevat de analyseresultaten en monstername van respectievelijk Volkerak/Zoommeer, Eendracht en Zoete Delta (NOK 4 en 5)
Voorliggende jaarrapportage bevat de analyseresultaten en monstername van respectievelijk Volkerak/Zoommeer - Eendracht en Zoete Delta
Ten behoeve van de “Monitoring van de Waterkundige Toestand des Lands (MWTL)” voert Rijkswaterstaat-CIV landelijke monitoringsprogramma’s uit.
In deze rapportage worden de resultaten van 2021 van het Veerse Meer gerapporteerd
De “Monitoring van de Waterstaatkundige Toestand des Lands” (MWTL) is een landelijk meetnet dat sinds 1992 structureel gegevens verzamelt over zowel de ecologische als chemische waterkwaliteit van de rijkswateren.
Ten behoeve van de “Monitoring van de Waterkundige Toestand des Lands (MWTL)” besteedt Rijkswaterstaat-CIV landelijke monitoringsprogramma’s uit. Op deze wijze wordt informatie ingewonnen voor nationaal en internationaal beleid voor zowel zoete als zoute Rijkswateren. Er kunnen trends worden gesignaleerd en de meetresultaten worden getoetst aan normen en streefbeelden.
In deze rapportage worden de resultaten van 2021 van de waterlichamen Haringvliet-West, Noordzeekanaal en de Nieuwe Waterweg gerapporteerd.
In deze rapportage worden de resultaten van deze kruiskwallenmonitoring in het Veerse Meer besproken, en vergeleken met voorgaande jaren
Rijkswaterstaat is vanaf 2019 begonnen met het stapsgewijs op ‘een kier’ zetten van de Haringvlietsluizen in het kader van het Kierbesluit. Het doel hiervan is het verminderen van de harde barrière tussen zoet en zout water tussen het Haringvliet en de Voordelta waardoor met name trekvissen zoals paling en zalm hun paaigebieden weer kunnen bereiken.
Direct naar
Zoeken op PUC-nummer
Veel van deze rapporten zijn gemigreerd vanuit het PUC-platform.
Deze rapporten zijn nu terug te vinden door te zoeken op het PUC-nummer in de link.
Bijvoorbeeld: als een link eindigt op PUC_726371_31/1/, dan is dit rapport te vinden door te zoeken op: PUC_726371_31