Onderzoeksrapporten
Zoeken in de index
Aan de noordoostzijde van Vlieland bevindt zich al langere tijd een probleemgebied met betrekking tot de handhaving van de kustlijn. Tussen raaien 4700 en 5095 worden al sinds 1997 frequent suppleties uitgevoerd. Deze suppleties zijn echter niet toereikend om de overschrijding van de ...
Het toegankelijkheidsonderzoek naar Rijkswaterstaat is afgerond op woensdag 29 december 2021. Dit onderzoek laat zien in hoeverre deze op dit moment voldoet aan de internationaal geaccepteerde toegankelijkheidsrichtlijnen (WCAG 2.1).
Dit onderzoek presenteert een eerste verkennende analyse van de opdrijfgevoeligheid, door stijging van grondwater veroorzaakt door klimaatverandering, van kruisende tunnels onder het hoofdwegennet door. De locaties van de tunnels die mogelijk gevoelig zijn voor opdrijven worden gepresenteerd. Daarnaast zijn stremmings- en herstelkosten zijn berekend, zodat op het niveau van het netwerk van hoofdwegen een prioritering gemaakt kan worden welke locaties de meeste impact hebben als ze opdrijven.
Door klimaatverandering zullen er in Nederland vaker hevige regenbuien voorkomen. Dit kan als gevolg hebben dat lagergelegen punten in het wegtracé vollopen, zoals bijvoorbeeld tunnels, verdiepte liggingen en aquaducten. Hierdoor kan het verkeer verstoord raken en kunnen er herstelwerkzaamheden nodig zijn. In deze rapportage wordt de impact van intense neerslag op tunnels, aquaducten en verdiepte liggingen verkend en gekwantificeerd door middel van het berekenen van stremmings- en een eerste schatting van de herstelkosten.
Daarnaast worden de jaarlijks te verwachte kosten door inundatie van deze kunstwerken weergegeven.
Rijkswaterstaat werkt toe naar een klimaatbestendig hoofdwegennetwerk in 2050. Dit onderzoek beschrijft voor de bedreiging ‘plasvorming door extreme neerslag’ het handelingsperspectief voor Rijkswaterstaat.
Dit onderzoek richt zich op verkeersveiligheidseffecten op kruispunten van toe- en afritten van autosnelwegen met het onderliggende wegennet, in zogenaamde T-aansluitingen. Dit zijn aansluitingen waarbij de weg van het onderliggende wegennet eindigt bij de aansluiting.
Assessing driving safety calls for the quantification of driving performance in relationship to safety. While traffic safety can be evaluated by measuring the number of fatalities, injuries and crashes in traffic, this is only possible after these crashes have happened. The challenge in measuring driving safety is to relate driving behaviour as measured to the likelihood of crashes occurring. This not only concerns the driving behaviour of one single driver and vehicle, but also the interactions of this driver with other road users. Consequently, not only driving behaviour but also traffic interactions need to be quantified and related to safety. In this report we provide a summary of the state of the art in qualitative and quantitative methods to reason about the safety of driving.
Een beknopt overzicht wordt gegeven van de beschikbare informatie betreffende de invloed van recreatieve en commerciële binnenvaart op de ecologie van de Rijkswateren. Voorliggend rapport heeft tot doel om aan de hand van de beschikbare kennis de belangrijkste effecten van binnenvaart in de ...
In het onderzoeksprogramma KPP B&O Kust werken Deltares en Rijkswaterstaat samen om meer inzicht in de ontwikkeling van het zandige kustsysteem te krijgen en met deze kennis het beheer en onderhoud ervan te ondersteunen. De Noordzeekust van Goeree is één van de locaties langs de Nederlandse ...
- vorige pagina
- 1
- ...
- 100
- ...
- 6520
- volgende pagina
Direct naar
Zoeken op PUC-nummer
Veel van deze rapporten zijn gemigreerd vanuit het PUC-platform.
Deze rapporten zijn nu terug te vinden door te zoeken op het PUC-nummer in de link.
Bijvoorbeeld: als een link eindigt op PUC_726371_31/1/, dan is dit rapport te vinden door te zoeken op: PUC_726371_31