Onderzoeksrapporten
Zoeken in de index
Voor de ecologische effecten wordt er gekeken op twee tijdschalen:
1. Korte termijn met analyses van snel effect hebbende gevolgen zoals vertroebeling en verstoring (directe effecten, ten tijde van het onderhoud).
2. Lange termijneffecten, zoals effecten op bodemmorfologie (jaren) en samenstelling van bodemsoorten (effecten in de maanden en jaren na het onderhoud).
Onderzoek waarin vastgesteld is in hoeverre de website voldoet aan WCAG 2.1, niveau AA. Het onderzoek is uitgevoerd volgens de richtlijnen van het Waarmerk drempelvrij.nl, het Nederlandse kwaliteitsmerk voor toegankelijke websites.
Dit rapport verkent de mogelijkheden voor een Faalpadenanalyse voor de Houtribdijk tussen Enkhuizen en de Trintelhaven.
Studie waarin de sedimentvolumes van het Zeegat van Ameland, met een focus op de aanlandingsbanken, zijn gekwantificeerd.
Dit rapport is het resultaat van een eerste, beperkte, inventarisatie naar de behoefte om de huidige informatie van hydraulische belastingen ten behoeve van ontwerp, veiligheidsbeoordeling en beheer van waterkeringen uit te breiden met het aspect seizoensafhankelijkheid.
Onderzoek naar de toegankelijkheid van de website werkenbij.rijkswaterstaat.nl
Rijkswaterstaat is vanaf 2019 begonnen met het stapsgewijs op ‘een kier’ zetten van de Haringvlietsluizen in het kader van het Kierbesluit. Het doel hiervan is het verminderen van de harde barrière tussen zoet en zout water tussen het Haringvliet en de Voordelta waardoor met name trekvissen zoals paling en zalm hun paaigebieden weer kunnen bereiken.
Inzicht in het waterstands- en afvoerverloop op de rivier. Door gebruik te maken van betrekkingslijnen wordt dit inzicht snel verkregen.
Een betrekkingslijn is een “grafische voorstelling die aangeeft welke peilen aan de verschillende peilschalen bij (quasi-) stationaire afvoertoestand met elkaar overeenkomen.”
Klimaat gerelateerde gebeurtenissen zorgen voor hinder op de Rijkswegen. Om inzicht te krijgen in de frequentie en de gevolgen hiervan, heeft FloodTags voor zes type gebeurtenissen (events) een tijdlijn opgesteld op basis van online berichtgeving. De periode waarover de analyse zich uitstrekt is januari 2010 tot september 2022.
Binnen het programma BOI (beoordeling en ontwerpinstrumentarium) is een nieuw instrumentarium ontwikkeld voor zandige waterkeringen voor de Nederlandse kust, op basis van het proces-gebaseerde, numerieke model XBeach. Dit model kan worden gebruikt om de veiligheidsbeoordeling van de daarvoor geschikte delen van de zandige kust van Nederland mee uit te voeren. Het ‘Plan van Aanpak Vernieuwd Instrumentarium Zandige Keringen’ (Deltares en Arcadis, 2019) beschrijft de inmiddels afgeronde ontwikkeling van dit nieuwe instrumentarium. Rijkswaterstaat WVL heeft, in opdracht van DGWB, STOWA en de kust- en duinwaterkeringsbeheerders, de taak gekregen om de eerste fase (Ambitieniveau 1) van dit ontwikkelingsproject te leiden. Ambitieniveau 1 van Zandige Waterkeringen liep van 2020 tot 2022.
De rapportage die hier te vinden is, is een onderdeel van de rapportages als oplevering gedurende ambitieniveau 1 van BOI - Zandige Waterkeringen.
- vorige pagina
- 1
- ...
- 74
- ...
- 6519
- volgende pagina
Direct naar
Zoeken op PUC-nummer
Veel van deze rapporten zijn gemigreerd vanuit het PUC-platform.
Deze rapporten zijn nu terug te vinden door te zoeken op het PUC-nummer in de link.
Bijvoorbeeld: als een link eindigt op PUC_726371_31/1/, dan is dit rapport te vinden door te zoeken op: PUC_726371_31