Onderzoeksrapporten
Zoeken in de index
Rijkswaterstaat wil in 2030 circulair werken. Onderdeel daarvan is het meten en monitoren van circulariteit. In de raamovereenkomst Kennisinkoop Circulaire Economie (ROK CE) heeft Rijkswaterstaat daarom een perceel Meten en Monitoren opgenomen. Een van de projecten in dit perceel is het komen tot één gezamenlijke lijst met materialen.
Dit rapport bevat een voorstel voor de vorm en inhoud van de te ontwikkelen materialenlijst en geeft een plan van aanpak voor vervolgstappen voor het ontwikkelen van de materialenlijst en een gezamenlijke taal.
Rijkswaterstaat voert in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een programma Bronaanpak zwerfafval uit.
Deze rapportage van Veilig over Rijkswegen geeft jaarlijks inzicht in de stand van zaken van de verkeersveiligheid op het rijkswegennet.
Onderzoek naar de kosten voor het voorkomen, opruimen, monitoren en verwerken van zwerfafval in Nederland.
In dit rapport worden resultaten gepresenteerd van de tellingen van watervogels- en zeehonden in de zoute wateren van Zuidwest-Nederland en het aangrenzende zoete Zoommeer, in de periode juli 2021 t/m juni 2022.
Binnen het programma BOI is een nieuw instrumentarium ontwikkeld, op basis van het proces-gebaseerde, numerieke model XBeach. Dit model kan worden gebruikt om de veiligheidsbeoordeling van de zandige kust van Nederland mee uit te voeren
In dit onderzoek is bekeken of de vispassages langs de drie stuwen in de Nederrijn-Lek nog matchen met de huidige hydrologische karakteristieken van de Nederrijn-Lek.
Memo is opgesteld naar aanleiding van een vraag van Rijkswaterstaat over de levensduur van een mogelijke Zandmotorsuppletie bij Ameland NW.
Binnen het programma BOI (beoordeling en ontwerpinstrumentarium) is een nieuw instrumentarium ontwikkeld voor zandige waterkeringen voor de Nederlandse kust, op basis van het proces-gebaseerde, numerieke model XBeach. Dit model kan worden gebruikt om de veiligheidsbeoordeling van de daarvoor geschikte delen van de zandige kust van Nederland mee uit te voeren. Het ‘Plan van Aanpak Vernieuwd Instrumentarium Zandige Keringen’ (Deltares en Arcadis, 2019) beschrijft de inmiddels afgeronde ontwikkeling van dit nieuwe instrumentarium. Rijkswaterstaat WVL heeft, in opdracht van DGWB, STOWA en de kust- en duinwaterkeringsbeheerders, de taak gekregen om de eerste fase (Ambitieniveau 1) van dit ontwikkelingsproject te leiden. Ambitieniveau 1 van Zandige Waterkeringen liep van 2020 tot 2022.
De rapportage die hier te vinden is, is een onderdeel van de rapportages als oplevering gedurende ambitieniveau 1 van BOI - Zandige Waterkeringen.
Van 2014 tot 2022 is door RWS een proef uitgevoerd met het suppleren van sediment in de Boven-Rijn, om te leren of en hoe de rivierbodem en rivierwaterstand middels suppletie verantwoord op een niveau gehouden kan worden die de bevaarbaarheid van de vaarweg in het grensgebied in stand houdt. Daarbij is uitgebreide monitoring uitgevoerd. Deze eindevaluatie van de suppleties in de Boven-Rijn moet inzichtelijk maken welk effect met suppletie kan worden bereikt, welke neveneffecten daarbij ontwikkelen en wat van de proef geleerd kan worden voor nieuwe suppleties in de Boven-Rijn of in andere trajecten.
- vorige pagina
- 1
- ...
- 58
- ...
- 6518
- volgende pagina
Direct naar
Zoeken op PUC-nummer
Veel van deze rapporten zijn gemigreerd vanuit het PUC-platform.
Deze rapporten zijn nu terug te vinden door te zoeken op het PUC-nummer in de link.
Bijvoorbeeld: als een link eindigt op PUC_726371_31/1/, dan is dit rapport te vinden door te zoeken op: PUC_726371_31