Onderzoeksrapporten - Zoekresultaten
Zoeken in de index
Met de aanleg van de Zandmotor is op een klein deel van de Delflandse kust een totaal ander en niet eerder op de Hollandse kust bestaand milieu ontstaan: initieel een inham van de zee, maar al heel snel een lagune met een geul die de lagune verbond met de zee. Specifiek voor de lagune zijn de evaluatievragen van MER doel 3: Evaluatievraag EF3-1b: Hoe ontwikkelt de (tijdelijke) nieuwe natuur zich in de lagune en op de vooroever van de Zandmotor?
In 2019 heeft Tauw van Rijkswaterstaat opdracht gekregen om de Biezenkartering 2019 uit te voeren. Tauw heeft Scirpus Ecologisch Advies gevraagd de inventarisaties in het veld uit te voeren. Deze opdracht (kenmerk Rijkswaterstaat Biezenkartering 2019, zaaknummer 31148334) valt onder de ...
Deze rapportage beschrijft de uitwerking en afleidingen van de beoordelingsmethodiek op basis van de Benthische Indicator Soorten Index (BISI) v2 voor mariene habitat(sub)typen van de Habitatrichtlijn (HR) specifiek uitgewerkt voor HR-gebieden van de Deltawateren, de Waddenzee en de kustzone ...
Dit rapport (Engels, met een Nederlandse samenvatting) beschrijft de uitwisseling van sediment tussen de Waddenzee en de Noordzee onder verschillende niveaus van zeespiegelstijging.
Binnen het programma BOI (beoordeling en ontwerpinstrumentarium) is een nieuw instrumentarium ontwikkeld voor zandige waterkeringen voor de Nederlandse kust, op basis van het proces-gebaseerde, numerieke model XBeach. Dit model kan worden gebruikt om de veiligheidsbeoordeling van de daarvoor geschikte delen van de zandige kust van Nederland mee uit te voeren. Het ‘Plan van Aanpak Vernieuwd Instrumentarium Zandige Keringen’ (Deltares en Arcadis, 2019) beschrijft de inmiddels afgeronde ontwikkeling van dit nieuwe instrumentarium. Rijkswaterstaat WVL heeft, in opdracht van DGWB, STOWA en de kust- en duinwaterkeringsbeheerders, de taak gekregen om de eerste fase (Ambitieniveau 1) van dit ontwikkelingsproject te leiden. Ambitieniveau 1 van Zandige Waterkeringen liep van 2020 tot 2022.
De rapportage die hier te vinden is, is een onderdeel van de rapportages als oplevering gedurende ambitieniveau 1 van BOI - Zandige Waterkeringen.
In deze rapportage wordt een korte beschrijving gegeven hoe de habitatkaart van het Amelander Zeegat voor 2019 tot stand is gekomen. Zowel de werkwijze als de inputgegevens voor de kaart zijn opgenomen, alsmede de uiteindelijke versie van de kaart.
Voorliggende rapportage bevat de analyseresultaten na het uitzoeken en determineren van 151 macrozoöbenthosmonsters van het meetjaar 2018. De monsters zijn afkomstig uit de waterlichamen: Boven Rijn, Waal; Nederrijn,Lek; IJssel; Randmeren Oost; Markermeer; Hollandsche IJssel; Bedijkte Maas; Boven Maas; Grensmaas; Beneden Maas; Zandmaas; Bergsche Maas; Oude Maas; Haringvliet Oost; Boven- en Beneden Merwede; Volkerak.
Focus op slimme logistiek bedrijfsafval : diverse initiatieven beschreven
Uitgave van Rijkswaterstaat WVL
Opgesteld door Ffact in opdracht van VANG Buitenshuis
Concept en realisatie: Kris Kras context, content and design
oktober 2019, 21 p. (WVL1019KK124)
In Nederland zijn diverse initiatieven ...
- vorige pagina
- 1
- ...
- 174
- ...
- 6519
- volgende pagina
Direct naar
Zoeken op PUC-nummer
Veel van deze rapporten zijn gemigreerd vanuit het PUC-platform.
Deze rapporten zijn nu terug te vinden door te zoeken op het PUC-nummer in de link.
Bijvoorbeeld: als een link eindigt op PUC_726371_31/1/, dan is dit rapport te vinden door te zoeken op: PUC_726371_31