Onderzoeksrapporten
Zoeken in de index
Het doel van het Vervolgonderzoek bereikbaarheid Ameland 2030 (VBA2030) is een betrouwbare en duurzame oplossing voor de bereikbaarheid van Ameland na 2030. De projectnota is het einddocument van het vervolgonderzoek en beschrijft de resultaten. De informatie uit de projectnota is alleen te bezien in samenhang met de overige rapporten die onderdeel uitmaken van het vervolgonderzoek.
Het onderzoeksprogramma Beheer & Onderhoud Kust (B&O Kust) ondersteunt Rijkswaterstaat bij het onderhoud en beheer van de kust. Om de eilandkusten langs zeegatsystemen zowel op de korte termijn te kunnen handhaven als op de lange termijn te laten meegroeien met zeespiegelstijging, is begrip van het morfologische systeem en de sedimentuitwisselingen tussen kust, zeegat en bekken belangrijk. In deze studie is de grootschalige morfodynamiek van de Haringvlietmonding bestudeerd.
Rijkswaterstaat wants to obtain more information on underwater noise in Dutch coastal environment. One of the knowledge gaps that Rijkswaterstaat wants to address is the underwater noise levels in the Wadden Sea (shallow water) and the individual contributions of various vessels.
With this research, a first inventory is made of the underwater noise levels related to vessels in the Wadden Sea. In addition, this project is used as a pilot for knowledge building for both the collection and analysis of underwater noise in shallow waters by Rijkswaterstaat.
This report provides background on the data collection and processing, the data was further analysed by de Jong and Jansen (2023).
Een 5-jarige ecologische monitoring van het natuurgebied Trintelzand.
Het natuurgebied Trintelzand ligt in het Markermeer, nabij de Houtribdijk.
Voorliggende jaarrapportage bevat de analyseresultaten en monstername van respectievelijk Volkerak/Zoommeer - Eendracht en Zoete Delta
Dit rapport gaat in op de aanbevelingen die zijn gedaan in het op 9 augustus 2017 verschenen rapport “Polijstgetal en mineralogie” met daarin een regressieverband voor stollingsgesteente en een regressieverband voor sedimentgesteente om op basis van de mineralogische samenstelling van het gesteente de weerstand tegen polijsten te berekenen.
The aim of this research is to evaluate the quality of the floodplain waterbodies of the Dutch lower river Rhine as spawning and nursery habitat for fish after the restoration projects
Toelichting op de zoute ecotopenkaart Westerschelde 2022 : biologische monitoring zoute rijkswateren
Voorliggend rapport geeft een toelichting op het samenstellen van de zoute ecotopenkaart Westerschelde 2022. Ecotopenkaarten zijn onderdeel van het biologische monitoringsprogramma ‘MWTL’ van Rijkswaterstaat-Water, Verkeer en Leefomgeving (RWS-WVL). De producten worden ontsloten door Rijkswaterstaat-Centrale Informatievoorziening (RWS-CIV).
Overzicht van verschenen rapporten. Volgens het protocol zwemmersjeuk is de waterkwaliteitsbeheerder verantwoordelijk om onderzoek uit te (laten) voeren op een zwemlocatie, wanneer er via de provincie meerdere klachten worden ontvangen, die wijzen op zwemmersjeuk.
In 2017 is gestart met de versterking van de Houtribdijk waarbij zandige oevers zijn aangelegd tussen Enkhuizen en Trintelhaven. In deze studie worden hydro- en morfodynamische processen in het XBeach model vergeleken met metingen bij de Houtribdijk om inzicht te verkrijgen in de bruikbaarheid van dit model voor de beoordeling van de waterveiligheid.
Zoeken op PUC-nummer
Veel van deze rapporten zijn gemigreerd vanuit het PUC-platform.
Deze rapporten zijn nu terug te vinden door te zoeken op het PUC-nummer in de link.
Bijvoorbeeld: als een link eindigt op PUC_726371_31/1/, dan is dit rapport te vinden door te zoeken op: PUC_726371_31