Open overheid
De Wet open overheid (Woo) verplicht overheidsorganisaties een 17-tal informatiecategorieën actief openbaar te maken. De openbaarmaking van deze categorieën wordt gefaseerd ingevoerd. De verplichte informatiecategorieën zijn beschreven in art 3.3 van de Woo.
Zoeken in de index
Resultaten
Besluit op de Wet Open Overheid van 18 juni 2025 naar aanleiding van verzoek om informatie met betrekking tot documenten die betrekking hebben op de monding van de Schroevendaalseplas in Ohé en Laak, in het bijzonder percelen A3729 en A3670 en het beleid en de uitgangspunten die Rijkswaterstaat hanteert ten aanzien van de verkoop en de uitgifte van erfpacht van gronden.
Drone-monitoring van de Wierum-kwelder : morfologische en ecologische effecten van erosiemaatregelen
Rijkswaterstaat heeft in de zomer van 2024 rijshoutendammen in de kwelder bij Wierum hersteld. Dit rapport beschrijft de eerste resultaten van de monitoring.
De herbruikbaarheidsscan (HBS) is ontwikkeld om de (potentie van de) herbruikbaarheid van bestaande onderdelen van civiele kunstwerken te bepalen en vast te leggen.
Vanuit de Urgenda-middelen is een bedrag van € 10 miljoen beschikbaar gesteld voor de regeling gericht op duurzame infrastructuur bij provincies en gemeenten. Deze middelen zijn verstrekt via de Specifieke Uitkering (SPUK) Klimaatneutrale en Circulaire Infrastructuur (KCI).
Provincies en gemeenten konden in de periode van 1 juli tot en met 20 december 2024 maximaal € 400.000 aanvragen. Dit budget is bedoeld voor de implementatie van duurzame maatregelen in GWW-projecten.
Deze jaarrapportage bevat de monstername- en analyseresultaten van NOK 5 (Zoete Delta). In 2024 zijn ten behoeve van NOK 5 de volgende vijf waterlichamen bemonsterd: Beneden Maas, Boven en Beneden Merwede, Hollandsche IJssel, Oude Maas en Haringvliet Oost (59 monsters).
Deze rapportage beschrijft de resultaten van de aanvullende macrozoӧbenthos monitoring die in 2023 en 2024 is uitgevoerd. Hierin wordt de huidige toestand (T0) van het Noordzeekanaal voor implementatie van de Zoutdam en volledige ingebruikneming van Zeesluis IJmuiden beschreven.
Het rapport beschrijft de uitvoering en resultaten van het MWTL Water- en Oeverplanten meetnet, de biezenkartering en het fytobenthos meetnet in de stromende zoete rijkswateren in 2024.
Nu klimaatverandering leidt tot een nog onbekende mate van zeespiegelstijging, wordt de onzekerheid binnen het Nederlandse overstromingsrisicobeheer steeds groter. Traditionele, statische besluitvormingsmodellen zijn niet geschikt om deze uitdagingen het hoofd te bieden, waardoor een verschuiving naar een meer adaptieve bestuursstructuur noodzakelijk is. Dit onderzoek heeft daarom als doel om te illustreren hoe bestaande adaptieve bestuurspraktijken binnen het Nederlandse overstromingsrisicobeheer versterkt kunnen worden om dynamische besluitvorming te bevorderen.
Woo-besluit Nieuwe Sluis Terneuzen-Project
Besluit op de Wet Open Overheid van 9 mei 2025 naar aanleiding van verzoek om informatie met betrekking tot de lozingsvergunning Nobian Delesto B.V. te Delzijl met de vraag waarom Nobian Delesto B.V. te Delzijl niet voorkomt in het landelijke emissieregistratie
- 1
- ...
- 6532
- volgende pagina