Toolkit renovatie Haringvlietbrug en Heinenoordtunnel A29

Rijkswaterstaat renoveert in de snelweg A29 de Heinenoordtunnel. Deze renovatie is gestart in 2023 en duurt tot eind 2024. Het beweegbare deel van de Haringvlietbrug, ook in de A29, is gerenoveerd in 2023.

Heinenoordtunnel

De tunnel heeft inmiddels nieuw asfalt, nieuwe ventilatoren, nieuwe lichtroosters en een middentunnelkanaal waarin Rijkswaterstaat werkt aan kabels en leidingen voor de nieuwe installaties en systemen terwijl de tunnel open blijft voor het verkeer.
De oude installaties en systemen blijven nog tot en met de zomer functioneren.  Daarna moeten onder andere de oude installaties en systemen, inclusief kabels, nog verwijderd worden.

Voor de werkzaamheden zijn afsluitingen noodzakelijk. Vooral in weekenden en 1 langere volledige afsluiting van vrijdag 26 juli 22.00 uur tot vrijdag 9 augustus 05.00 uur. Tijdens de afsluiting in de zomer schakelen we de tunnel helemaal over op de nieuwe installaties en systemen.
Hinder tijdens de werkzaamheden is onvermijdelijk. Rijkswaterstaat treft maatregelen om de hinder de kunnen beperken.

Hinder beperken kan Rijkswaterstaat niet alleen, daarvoor is ook de hulp van de weggebruiker en het bedrijfsleven nodig. We moeten dit samen doen.
Als iedereen die dat kan, wat vaker de fiets pakt of met het openbaar vervoer reist, thuiswerkt, buiten de spits reist, zoveel mogelijk samen reist of misschien zelfs tijdens de lange afsluiting een aantal dagen vrij of een vakantie plant, dan helpt dat de mensen die deze mogelijkheden niet hebben, bijvoorbeeld mensen in vitale beroepen, logistieke dienstverleners en winkeliers. Zij kunnen dan zonder al te grote vertragingen hun bestemming bereiken.

Meer informatie over de renovaties , de maatregelen en wat weggebruikers kunnen doen om te voorkomen dat ze in de file komen te staan, vindt u ook op de website van Rijkswaterstaat: 
www.rijkswaterstaat.nl/renovatieheinenoordtunnel

Hier kunt u zich ook abonneren op de digitale nieuwsbrief.

Voor informatie over hoogtedetectie, kijk ook op www.rijkswaterstaat.nl/wegen/wegbeheer/tunnels/tunnelveiligheid/hoogtemeldingen-bij-tunnels

Informatie over openbaar vervoer en actie om fietsen te stimuleren tijdens de sluitingen van de Heinenoordtunnel

Meer informatie over de dienstregeling en de pendeldiensten van Connexxion vindt u op:
www.connexxion.nl/renovatieheinenoordtunnel

Meer informatie over de acties om fietsen te stimuleren staat op de website van Zuid-Holland Bereikbaar.

Gebruik toolkit

In deze toolkit verschillende teksten en middelen die u kunt downloaden om naar eigen inzicht zowel intern als extern in te zetten om medewerkers, bezoekers, klanten of andere belanghebbenden te informeren over de renovaties en hen te attenderen op de alternatieven om de files te vermijden. Zo kunnen we samen de hinder beperken en houden we de regio bereikbaar.

Deze toolkit wordt steeds geactualiseerd en aangevuld, zie hieronder welke documenten nieuw zijn.

Bekijk ook de animaties: 
Renovatie Heinenoordtunnel: werkzaamheden en bouw middentunnelkanaal augustus 2023
Renovatie Heinenoordtunnel

Deze toolkit wordt steeds geactualiseerd en aangevuld.

NIEUW juli 2024:

  • Versie 4 van de werkkalender
  • Persbericht afsluiting 26 juli t/m 9 augustus 2024 in het Engels
  • Kaart omleidingen doorgaand (vracht)verkeer bij afsluitingen Heinenoordtunnel en A4 in juli en augustus (verschillende bestandsformaten)
  • Kaart omleidingen doorgaand (vracht)verkeer bij afsluitingen Heinenoordtunnel (verschillende bestandsformaten)
  • Kaart afsluitingen lokale wegen Hoeksche Waard ivm veiligheid en doorstroming (verschillende bestandsformaten)

Informatie over hoogtedetectie:

Auteur
Kroon, J. ; Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid (RWS, WNZ)
Uitgever
RWS, WNZ
Lijst met downloadbare bestanden