Onderzoeksrapporten
Zoeken in de index
In het cluster Toetsregels Kunstwerken van het WTI2017 worden de faalmodellen voor waterkerende kunstwerken uitgewerkt. Een belangrijk aspect hierbij is dat falen niet direct optreedt indien er water over of door het kunstwerk stroomt. Om daadwerkelijk falen te veroorzaken dient de hoeveelheid binnenstromend water te leiden tot erosie van de bodembescherming achter het kunstwerk dan wel tot het overschrijden van het kombergend vermogen van de achterliggende watergang. Het instromende debiet is hierbij de belasting, terwijl de komberging en de bodembescherming de sterkte vormen.
In voorliggend document wordt ingegaan op de kennisbasis ten aanzien van het instromende debiet (belasting) in relatie tot overschrijden van de beschikbare komberging (sterkte). Daarnaast wordt aandacht besteedt aan bepaling van het beschikbare kombergend vermogen (schematisering).
De bemonsteringen vormen een onderdeel van het monitoringsprogramma MWTL (Monitoring van de Waterstaatkundige Toestand des Lands) van RWS-CIV. Doel is het verwerven van kennis met betrekking tot de jaar-op-jaar variatie en de populatiedynamiek van het macrozoöbenthos op droogvallende wadplaten en in de sublitorale westelijke Waddenzee.
- vorige pagina
- 1
- ...
- 264
- ...
- 6518
- volgende pagina
Direct naar
Zoeken op PUC-nummer
Veel van deze rapporten zijn gemigreerd vanuit het PUC-platform.
Deze rapporten zijn nu terug te vinden door te zoeken op het PUC-nummer in de link.
Bijvoorbeeld: als een link eindigt op PUC_726371_31/1/, dan is dit rapport te vinden door te zoeken op: PUC_726371_31