Onderzoeksrapporten - Zoekresultaten
Zoeken in de index
Sinds 2018 word de stormvloedkering op een kier gezet voor migrerende vis. Onderdeel van de monitoring hiervan is het effect op de zoöplankton samenstelling.
Sinds 2009 staat het Nederlandse deel van de Waddenzee op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Dit unieke intergetijdengebied is tegelijkertijd een plek waar veel menselijke activiteiten plaatsvinden. Van wadlopers en wadvaarders tot scheepvaart, visserij en wetenschappelijk onderzoek: de Waddenzee is een levendig gebied. Helaas brengt al deze activiteit ook onbedoelde vervuiling met zich mee. De resultaten van 2024 zijn binnen en die zijn weer verrassend!
De centrale vraag van dit onderzoek luidt: Welke wegverkeergerelateerde informatiediensten hebben bestuurders tot hun beschikking, hoe en in welke mate gebruiken zij deze, en hoe tevreden zijn zij over de kwaliteit van deze diensten? Om tot beleidsadvies te komen kijken we naar de effecten van de ontwikkelingen op doorstroming, veiligheid en leefbaarheid.
De stuwen in Maas worden bij hoogwater gestreken. In dit rapport wordt de vraag beantwoord of er over de jaren heen een trend is te onderkennen in de afvoer waarbij het strijken en zetten van de stuwen plaatsvindt.
Dit onderzoek biedt inzicht in (de trends) het bezit, het gebruik en kennisniveau van autobezitters over de ADAS in hun personenauto. De systemen en omschrijvingen zoals geformuleerd in de het ADAS woordenboek van de ADAS alliantie vormen de basis van het onderzoek.
Deze monitor geeft een overzicht van de stand van zaken in 2018, 2020, 2022, 2023 en 2024 van de aanwezigheid, de bekendheid en het kennisniveau van Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) oftewel rijtaak ondersteunende systemen, bij Nederlandse personenauto’s in de nieuwverkopen en het totale personenautopark. Er is uitgegaan van 13 systemen en de naamgeving daarvan volgens het ADAS Woordenboek van de ADAS Alliantie.
RWS wil een gefundeerde beslissing nemen over het uitvoeren van een update van de materiaalstromenstudie uit 2022 en verkennen in welke mate het mogelijk is zelf een model te (laten) ontwikkelen om te kunnen monitoren en beleid door te kunnen rekenen.
Deze systeemanalyse beschrijft het ontstaan en het functioneren van de Gemeenschappelijke Maas en geeft leidende principes weer om de natuur en de ecologische waterkwaliteit richting 2050 te verbeteren, met een doorkijk naar 2100.
Plasticvervuiling in rivieren is een complex milieuprobleem, en er nog veel onbekend over hoe plastic zich in de waterkolom gedraagt. In dit onderzoek werd de verspreiding van meso- en macroplastics (5-25 mm en 25-500 mm, respectievelijk) in de Nederlandse Maas onderzocht.
Rivieren en kanalen in Nederland kunnen een barrière vormen voor dieren. Hierdoor raken leefgebieden versnipperd, en dieren die niet op eigen kracht uit het water kunnen komen, verdrinken. Rijkswaterstaat heeft als doel het aantal dierslachtoffers door infrastructuur te verminderen. Daarom is het belangrijk om een duidelijk beeld te krijgen van het aantal verdrinkingen in de Nederlandse wateren. Dit onderzoek richt zich op de vraag hoe faunaverdrinking (het verdrinken van dieren) het best landelijk gemonitord kan worden. De hoofdvraag van dit onderzoek is: “Hoe kunnen dierslachtoffers in waterwegen gemonitord worden?”
- vorige pagina
- 1
- ...
- 6
- ...
- 6518
- volgende pagina
Direct naar
Zoeken op PUC-nummer
Veel van deze rapporten zijn gemigreerd vanuit het PUC-platform.
Deze rapporten zijn nu terug te vinden door te zoeken op het PUC-nummer in de link.
Bijvoorbeeld: als een link eindigt op PUC_726371_31/1/, dan is dit rapport te vinden door te zoeken op: PUC_726371_31