Onderzoeksrapporten - Zoekresultaten
Zoeken in de index
Technische achtergrondinformatie over de berekening van de normen voor de primaire waterkeringen in Nederland. Deze nieuwe normen worden in de Waterwet vastgelegd via een wetswijziging. Het streven is om deze wijziging per 1 januari 2017 in werking te laten treden en om in 2050 overal aan deze ...
Op 2 oktober 2015 hebben de mosselkwekers in de Oosterschelde hun bezorgdheid geuit over de aanleg en daarop volgende aanwezigheid van de plaatsuppletie Roggenplaat. De kwekers vrezen productieverlies.
Door de aanleg van de Oosterschelde-kering is in de Oosterschelde sprake van "zandhonger". De intergetijdengebieden eroderen en dit sediment komt in de getijgeulen terecht, omdat het evenwicht tussen opbouwen afbraak verstoord is. Dit heeft op termijn naar verwachting negatieve gevolgen voor ecologie, veiligheid en recreatie.
Wanneer de verwachte en/of gemeten rivierafvoer leidt tot bijzondere waterstanden in het Nederlandse deel van het Rijnstroomgebied, wordt overgegaan tot berichtgeving. De rivierberichtgeving vanuit het Watermanagementcentrum Nederland kent twee gradaties, namelijk ‘statusberichten’ bij licht bijzondere omstandigheden en ‘hoogwaterberichten’ bij hogere waterstanden die minder vaak voorkomen. De belangrijkste informatie in een statusbericht is de verwachte waterstand bij Lobith. Daarbij wordt een korte duiding gegeven van de actuele en verwachte meteorologische en hydrologische situatie van het gehele stroomgebied.
- vorige pagina
- 1
- ...
- 253
- ...
- 6518
- volgende pagina
Direct naar
Zoeken op PUC-nummer
Veel van deze rapporten zijn gemigreerd vanuit het PUC-platform.
Deze rapporten zijn nu terug te vinden door te zoeken op het PUC-nummer in de link.
Bijvoorbeeld: als een link eindigt op PUC_726371_31/1/, dan is dit rapport te vinden door te zoeken op: PUC_726371_31