Open overheid
Zoeken in de index
Resultaten
Op deze pagina vindt u de meest recente beheerbibliotheken kust. De Beheerbibliotheek Kust is een document met een overzicht van de beschikbare actuele informatie en kennis per kustvak. Dit betreft een beschrijving van de fysische toestand van het kustvak (morfologische systeemwerking, de kustverdediging, het uitgevoerde kustbeheer binnen Kustlijnzorg en de primaire waterkeringen), maar ook gebruiksfuncties zoals natuur en recreatie.
Dit is het deelbesluit en de 1.065 documenten van het Woo-verzoek over watervergunningen die betrekking hebben op lozingen op oppervlaktewateren.
Als wegbeheerder wil Rijkswaterstaat (RWS) meer zicht krijgen in de samenstelling van verkeersstromen. Inzicht in Advanced Driver Assistance Systems of ADAS-systemen en de snelheid van de introductie van hybride en elektrische voertuigen in het wagenpark geeft RWS bruikbare kennis voor beheer, onderhoud, verkeersmanagement, ontwerp en inrichting.
De documentatie van het programma IKZ van Rijkswaterstaat en marktpartijen, dat liep van 2018 tot 2024.
Het project gaat over de maatregelen die volgen uit de Kaderrichtlijn Water (KRW) opgave voor de Sliedrechtse Biesbosch, horende bij het waterlichaam Merwedes
Het Kennisprogramma Knowledge-based Pavement Engineering (KPE) is een samenwerking tussen Rijkswaterstaat, TNO en TU-Delft waarin langjarig wetenschappelijke en toegepaste kennis wordt opgedaan over de levensduur van asfalt.
In opdracht van Rijkswaterstaat heeft Wageningen Marine Research twee jaar lang de impact van chemische stoffen op het voedselweb van drie toppredatoren in de Westerschelde onderzocht: de visdief, de bruinvis en de zeehond. Uit de studie blijkt dat van de gemeten stoffen PFAS de belangrijkste probleemstof is voor het ecosysteem van de Westerschelde.
Rijkswaterstaat streeft naar een klimaatbestendig hoofdwegennetwerk in 2050. Deze studie draagt daaraan bij door inzicht te bieden in de gevolgen van natuur- en bermbranden en handelingsperspectieven te ontwikkelen voor adaptatieopties die de gevoeligheid voor bermbranden en de gevolgen daarvan verminderen.
Dit rapport biedt inzichten en handvaten voor het bepalen van de relevantie van tijdsafhankelijkheid voor de verschillende watersystemen en faalmechanismen van waterkeringen. Ook bevat het onderzoek een eerste verkenning van de benodigde nauwkeurigheid van tijdsafhankelijke modellen.