Open overheid
Zoeken in de index
Resultaten
Rijkswaterstaat (RWS) heeft prestatie-indicatoren opgesteld (SLA-PIN’s) om de voortgang op doelen voor Circulaire Economie (CE) te meten. Ook vrijkomende materialen zijn onderdeel van de SLA-PIN’s. In eerder onderzoek ‘Bronnenonderzoek vrijkomende materialen’ uitgevoerd door RHDHV en Insert zijn databronnen verkend en geselecteerd om de jaarlijks bij RWS-projecten vrijkomende materialen in beeld te brengen. Het doel van deze casestudie is het toetsen van de geselecteerde bronnen en het opstellen van een plan van aanpak nulmeting vrijkomende materialen.
Op verzoek van Rijkswaterstaat, aanbieder van de website overstroomik.nl, is een handmatig onderzoek uitgevoerd waarin vastgesteld is in hoeverre de website voldoet aan WCAG 2.1, niveau AA. Het onderzoek is uitgevoerd volgens de richtlijnen van het Waarmerk drempelvrij.nl, het Nederlandse kwaliteitsmerk voor toegankelijke websites.
Dit rapport beschrijft per succescriterium in hoeverre de website al dan niet voldoet.
In dit rapport is informatie verzameld over de belangrijkste bronnen van HMMM en wat het effect daarvan is op het oppervlaktewater
Door diverse ontpolderingsprojecten zijn er op specifieke locaties nieuwe potentiële groeiplaatsen ontstaan voor biezen. Niet bij ieder natuurherstelproject zien we echter biezenvegetaties tot ontwikkeling komen. Een voorbeeld hiervan is de Sophiapolder, een natuureiland tussen Hendrik – Ido Ambacht en Papendrecht. De verwachting was dat de Sophiapolder een belangrijke bijdrage zou kunnen leveren aan het benodigde biezenareaal voor de Kader Richtlijn Water (KRW) .
In het beheergebied van Rijkswaterstaat (hierna: RWS) liggen diverse zwemwaterlocaties. De zwemwaterkwaliteit van deze locaties valt niet altijd in de categorie ‘uitstekend’ of ‘goed’. Voor de waterbeheerder is het van belang om de belangrijkste bronnen in beeld te krijgen die bijdragen aan de overschrijdingen van bovengrens- of signaalwaarden in concentraties E. coli en intestinale enterococcen. Deze indicatorbacteriën komen algemeen voor in darmen van warmbloedige dieren.
Beschrijft de berekeningsmethoden voor het bepalen van de uitstoot van vluchtige organische stoffen (VOS) vanuit diffuse bronnen.
Studie naar de relatie tussen scheepvaartveiligheid en medegebruik in windparken op de Noordzee
Woo-besluit Wijkertunnel 6 oktober 2023
Marine litter causing substantial socio-economic and ecological harm, has been identified as a major global environmental problem
Dit protocol beschrijft de methode om enerzijds lekverliezen als emissie naar de lucht te detecteren waarna deze kunnen worden hersteld en anderzijds om lekverliezen te kwantificeren.