Open overheid
Zoeken in de index
Resultaten
Op 3 november 2023 ontving Rijkswaterstaat een Woo-verzoek dat betrekking heeft op een door Rijkswaterstaat (namens de minister) aan het Waterschap Hunze en Aa’s verleende vergunning voor het lozen van bedrijfsafvalwater via de VKA-leiding. In het Woo-verzoek wordt gevraagd om documenten openbaar te maken die betrekking hebben op de in de vergunning genoemde Immissietoets.
RWS heeft de afgelopen periode (2020-2023) diverse proeven met rijtaakondersteunende systemen en automatisch rijden (ADAS en ADS) uitgevoerd. Deze rapportage presenteert een overzicht hiervan met samenvattingen, analyses en lessons learned.
Deze systeemanalyse van het Maasdal tussen Venlo en Broekhuizen is tot stand gekomen vanuit het gebiedsontwikkelingsproject ‘Vierwaarden’. In dit project zijn een aantal gebiedsopgaven samengebracht die vooral samenhangen met het verbeteren van de hoogwaterveiligheid (dijkversterking en rivierverruiming) en het versterken van de ruimtelijke kwaliteit en de natuur van het gebied.
De Universiteit Twente wordt opdracht gegeven tot het uitvoeren van een second opinion, waarvan de resultaten in dit onderzoek gepresenteerd worden.
Om het behalen van de doelstellingen van de suppletie Roggenplaat te kunnen evalueren heeft Rijkswaterstaat samen met Wageningen Marine Research, Deltares, NIOZ, Deltamilieu Projecten en de Hogeschool Zeeland een grootschalig monitoringsprogramma opgezet naar de ontwikkelingen op de gesuppleerde plaat met een looptijd van 2015 t/m 2024. Dit monitoringsprogramma is gericht op om de effecten van de suppleties op de hydro- en morfodynamiek en ecologie vast te leggen.
Op 25 november 2020 werd op de westkant van de Rottumerplaat een kadaver opgemerkt van een aangespoelde 4,70 m lange, mannelijke jonge dwergvinvis. Rijkswaterstaat Noord-Nederland heeft de verantwoordelijkheid over het kadaver genomen met de bedoeling het op natuurlijke wijze te laten ontbinden en het ontbindingsproces te monitoren. Wageningen Marine Research is gevraagd de ecologische gevolgen van de ontbinding van het walviskadaver te onderzoeken. In dit rapport wordt de eindbalans opgemaakt van de monitoring over de periode 2020-2022.
Rijkswaterstaat Noord-Nederland heeft het voornemen om walvissen die stranden vaker dan te doen gebruikelijk te laten liggen, en ter plaatse te laten vergaan, in samenwerking met andere betrokken partijen. Het is gewenst om tot kader en voorwaarden te komen om op termijn zoveel mogelijk walviskadavers zo natuurlijk mogelijk te kunnen laten vergaan.
Het voorliggend rapport geeft antwoord op een aantal kennisvragen.
Het kustlijnkaartenboek 2024 is bedoeld voor de beheerders van de Nederlandse zandige kusten en (duin)waterkeringen, de provinciebesturen en andere betrokkenen. Jaarlijks meet en berekent Rijkswaterstaat hoe de ligging van de kustlijn zich verhoudt tot de basiskustlijn (BKL). Dit rapport laat de uitkomsten van deze berekeningen zien.
Met de Groeituin Social Return zet Rijkswaterstaat zich in om samen met opdrachtnemers mensen naar duurzaam werk te begeleiden
Inzicht te krijgen, in hoe klimaatverandering het vervoer over binnenwater raakt op het gebied van duurzaamheid