Open overheid
Zoeken in de index
Resultaten
Een overzicht van het groenbeheer, langs en naast de hoofdwegen en kanalen, over de periode 1990 tot en met 2023
Rijkswaterstaat heeft tot doelstelling om in 2030 geheel circulair te werken. Voor enkele (secundaire) bouwstoffen is nagegaan welk handelingsperspectief er is voor Rijkswaterstaat (RWS) ten aanzien van het realiseren van circulair bouwstoffen gebruik in de grond-, weg- en waterbouw.
Dit rapport beschrijft de uitvoering en primaire resultaten van de monitoring in het kader van het MWTL Water- en Oeverplanten meetnet voor stagnante wateren in 2023.
Woo-besluit 27 december 2023 over de technische toestand van de haven voorafgaand aan de levering van de gronden, ten behoeve van de realisering van appartementencomplexen.
Voorliggende kennisrapportage geeft een voorlopig overzicht van de opgedane kennis voor het herstel van groot en klein zeegras in de Waddenzee. Deze rapportage volgt op eerder uitgebrachte kennisrapportages voor groot zeegras en klein zeegras en reflecteert op de monitoringsresultaten van de experimenten uit 2023.
Op 14 februari 2024 heeft Rijkswaterstaat een besluit genomen op een Woo-verzoek inzake Fastned en kennisgeving 2011-2012. Het Woo-verzoek heeft betrekking op de communicatie binnen de staat inzake Fastned tussen januari 2010 en december 2012. Ook zijn documenten verstrekt over de totstandkoming van de gewijzigde kennisgeving eind 2011. Het gepubliceerde verzoek omvat 102 documenten.
Nieuwe strategie voor een Klimaatbestendige Zoetwatervoorziening Hoofdwatersysteem (KZH).
Eén van de onderzoeksmaatregelen in het programma KZH is de zogenaamde 'ARK-route'
Dit rapport beschrijft de monitoringsresultaten van 2023. In de periode van 30 oktober t/m 14 november 2023 zijn op 14 locaties in het Haringvliet kwantitatieve bemonsteringen uitgevoerd. Naast de resultaten van de in 2023 uitgevoerde bemonstering is in dit rapport ook een korte terugblik gegeven op de resultaten uit voorgaande jaren.
Rijkswaterstaat overweegt om in 2025-2026 een gecombineerde strand-geulwandsuppletie te plaatsen in de Schaar van Onrust tussen ca. raai 180 en 320 (het Banjaardstrand bij Noord-Beveland). Rijkswaterstaat heeft Deltares hiertoe om advies gevraagd over de kans op (ongewenste) toename van erosie van het strand of andere plekken rondom de beoogde suppletielocatie ten gevolge van de suppletie.
De monitoring bestaat uit bemonsteringen voor de Centrale Oestergronden en van het Friese Front