Open overheid
Zoeken in de index
Resultaten
Beschrijft het verband tussen traject locaties en gevonden plastic afval langs de oevers van de Niederrhein uit het citizen science onderzoek
Het doel van de voorliggende ontwerpstudie is het opstellen van een definitief ontwerp ten behoeve van de zandsuppletie(s) in het Middengebied van de Oosterschelde.
Het onderzoek Veilig over Rijkswegen komt voort uit de Richtlijn 2019/1926 Road Infrastructure Safety Management (Richtlijn RISM) van het Europees Parlement (Europees Parlement, 2019). De richtlijn schrijft voor dat bij het ontwerp, de aanleg en in de gebruiksfase van een weg procedures uitgevoerd dienen te worden ten behoeve van de verkeersveiligheid. Rijkswaterstaat heeft de Richtlijn RISM voor de rijkswegen in Nederland vertaald in het Kader Verkeersveiligheid (Rijkswaterstaat, 2020), waarin de processen voor verkeersveiligheid bij aanleg en onderhoud van rijkswegen zijn voorgeschreven. Een onderdeel hiervan is het opstellen van een jaarlijkse monitoringsrapportage.
Deel A bevat het landelijk beeld van de verkeersveiligheid op de Rijkswegen.
Handreiking voor externe partijen hoe brongegevens geluidregister te gebruiken in onderzoeken op woningniveau
Voor de binnenvaart is het de beleidsambitie om in 2050 nagenoeg emissievrij en klimaatneutraal te zijn. Om inzicht te krijgen wat dit betekent voor RWS als vaarwegbeheerder zijn er verscheidene onderzoeken uitgevoerd.
Op een eerder onderzoek ‘Veiligheidsaspecten nieuwe energiedragers binnenvaart’ is een vervolgonderzoek uitgevoerd naar inzicht in veilige aan te houden afstanden tussen schepen die varen op alternatieve brandstoffen onderling, en dan met name tijdens verschillende activiteiten (bunkeren, ligplaats nemen, schutten en varen). Daarnaast is inzicht gevraagd in mogelijke extra effecten die voor kunnen komen bij aanvaringen (bv. bij brugpassages) met schepen die varen op alternatieve brandstoffen (beschouwd zijn waterstof, batterijen, methanol en LNG).
De Landelijke Redeneerlijn HWS Watertekort beschrijft de sturing van het Nederlandse hoofdwatersysteem in perioden van (dreigend) watertekort, zowel om het beschikbare (zoet)water zo goed mogelijk te verdelen als om zoutindringing (zoveel als mogelijk) tegen te gaan. Bovenregionale handelingsperspectieven en -afwegingen zijn het uitgangspunt voor het ontwikkelen van de onderdelen van deze landelijke redeneerlijn.
De eerste versie (2024) van deze redeneerlijn is in de tweede planperiode van het programma Slim Watermanagement ontwikkeld.
Woo-besluit van WVL n.a.v. onveilige bermlocaties A37.
Dit belevingsonderzoek geeft inzicht in de algemene tevredenheid van zeevarenden en in de tevredenheid over specifieke aspecten tijdens hun laatste reis.
In 2024 is een grootschalig corporate reputatieonderzoek uitgevoerd waarmee de huidige reputatie van Rijkswaterstaat in kaart is gebracht.
Deze studie bevat een verkenning van ecologische effecten van baggeren op mosselen en kokkels